Selecteer een pagina

Even voorstellen

Metanoia betekent:

Een verandering van denken…
Totale ommekeer, een nieuwe weg inslaan…
Je wenden naar het Licht.
Want wanneer je dat Licht ziet, ligt de duisternis achter je.

Wie zijn wij

Gospelkoor Metanoia

Gospelkoor Metanoia is als kleine groep begonnen met zingen in 2001, voornamelijk om de eigen gemeente in Enschede nieuwe liederen uit de Opwekkingsbundel aan te leren. In de afgelopen twee decennia is het koor gegroeid en weer gekrompen, nu bestaat Metanoia uit zo’n 25 enthousiaste zangers en zangeressen.

Metanoia zingt de liederen meerstemmig en wordt begeleid met piano.
Ons repertoire bestaat uit Nederlands- en Engelstalige liederen, zodat wij het Evangelie van Jezus Christus kunnen uitdragen naar een breed publiek.

Onze doelstelling

Wij willen als koor door middel van het zingen van geestelijke liederen, uitdragen dat Jezus Christus op deze wereld is gekomen als Zoon van God tot redding van ieder mens. Wij geloven dat wanneer je Jezus als verlosser toelaat in je leven, Hij je leven zal veranderen.

Onze dirigent: Eddy van Braam

Onze dirigent (en pianist) is Eddy van Braam, een blije bom van energie die zich zowel thuisvoelt in de snellere black- en popgospel als in gedragen ballads en opwekkingsliederen.

In 2023 nam Eddy het stokje over van Bertus van ’t Foort. Daarmee keerde hij terug op een nest dat hem niet onbekend was. Ook rond 2011 begeleidde hij ons al korte tijd, totdat hij met zijn vrouw en kinderen geroepen werd om in Suriname aan het werk te gaan. In gemeente Lob Makandra in Paramaribo werkte hij jarenlang in de muzikale bediening. Nu is hij terug in Nederland en zijn we gelukkig dat hij ook ons weer wil dienen met zijn talent.   

Meezingen?

Je bent van harte welkom om een keer te komen kijken bij een van onze repetities. Mocht je bij het koor willen aansluiten, laat het ons weten, want dat vinden wij leuk! Naast een auditie volgt dan een kort gesprek ter selectie, omdat we het belangrijk vinden dat je uit persoonlijke overtuiging achter onze doelstellingen staat.

Elke maandagavond tussen 20.00 uur en 21.45 uur repeteren wij in kerkgebouw “De Schuilplaats”, Hertmebrink 8 – Enschede.

Metanoia is onderdeel van de Vrije Baptisten Gemeente “De Schuilplaats” in Enschede.

.